Aparatul auditiv personal

Ajustarea unui aparat auditiv se face în mai multe etape. În cursul acestui proces individualizat, dispozitivul este personalizat în funcție de nivelul pierderii de auz, de forma urechii și obiceiurile auditive. . 


Învățați să vă cunoașteți aparatul auditiv

Specialistul în diagnosticare și protezare auditivă vă va oferi informații detaliate: cum se introduce dispozitivul, cum se folosește și modul de a controla volumul. Acesta vă va explica deasemenea despre întreținerea aparatului auditiv, cum să înlocuiți bateriile, cum să curățați și să uscați dispozitivul. În cele din urmă,veți afla cum reacționează aparatul dumneavoastră auditiv în diferite situații de auz. Acum puteți lua acasă noul dumneavoastră aparat auditiv.Primele zile cu noul aparat auditiv

De-a lungul primelor zile, va trebui să vă familiarizați cu noul aparat auditiv. La inceput, ar trebui purtat pentru câteva zile într-un mediu familiar. Unele lucruri pot părea ciudate pentru dumneavoastră în această perioadă. Cea mai buna metodă de a explora noua senzație auditivă, este de a vorbi cu oamenii sau de a privi la televizor. Propria voce poate suna ciudat sau prea tare pentru dumneavoastră, deoarece ați dezvoltat un obicei de a vorbi mai tare pentru a vă putea auzi vocea. Exersați vorbitul mai încet. Notați-vă experiențele: acest lucru va ajuta specialistul în diagnosticare și protezare auditivă să vă regleze dispozitivul. Ajustarea finală de către audiolog

Acum aveți ocazia să discutați despre primele experiențe cu specialistul dumneavoastră în diagnosticare și protezare auditivă. Aparatul va fi apoi ajustat, pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră specifice. Specialistul va răspunde întrebărilor dumneavoastră și vă va da sfaturi generale. Aparatul auditiv va fi ajustat pentru a vă îmbunătății și mai mult confortul și înțelegerea vorbirii.

 

De acum veți intra într-o fază în care veți fi în stare să vă recâștigați câte puțin din calitatea vieții de zi cu zi. Continuați să utilizați dispozitivul auditiv câteva ore pe zi. Nu vă grăbiți. Veți învăța să utilizați mai bine aparatul auditiv și în curând vă veți bucura de toate beneficiile pe care acesta le are de oferit. 

 Contactați un specialist în diagnosticare și protezare auditivă

Audiologul vă va ajuta cu ajustarea și personalizarea aparatului auditiv. Acesta va lua în considerare pierderea de auz, stilul de viață și preferințele auditive individuale.