Aparatul dumneavoastră auditiv personal

Ajustarea unui aparat auditiv se face în mai multe etape. În cursul acestui proces individualizat, dispozitivul este personalizat în funcție de nivelul pierderii auzului dumneavoastră, formei urechii și obiceiurilor auditive. 


Învățați să vă cunoașteți aparatul auditiv

Profesionistul în probleme auditive vă va oferi informatii detaliate: cum se introduce dispozitivul, cum se folosește și modul de a controla volumul. Acesta vă va explica deasemenea despre întreținerea aparatului auditiv, cum să înlocuiți bateriile, cum să curațați și să uscați dispozitivul. În cele din urmă veți afla cum reacționează aparatul dumneavoastră auditiv în diferite situații de auz. Acum puteți lua acasa noul dumneavoastră aparat auditiv.Primele zile cu noul aparat auditiv

De-a lungul primelor zile, va trebui să vă familiarizați cu noul aparat audutiv. La inceput, ar trebui purtat pentru câteva zile într-un mediu familiar. Unele lucruri pot părea ciudate pentru dumneavoastră în această perioadă. Cel mai bun lucru de a explora noua senzație auditivă, este de a vorbi cu oamenii sau de a privi la televizor. Propia voce poate suna ciudat sau prea tare pentru dumneavoastră, deoarece ați dezvoltat un obicei de a vorbi mai tare pentru a vă putea auzi vocea. Exersați vorbitul mai încet. Notați-vă experiențele: acest lucru va ajuta profesionistul în proteze auditive să vă regleze dispozitivul. Ajustarea finală de către profesionistul auditiv.

Acum aveți ocazia să discutați despre primele experiențe cu profesionistul dumneavoastră în proteze auditive. Aparatul va fi apoi ajustat, pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră speciale. Specialistul va răspunde întrebărilor dumneavoastră și vă va da sfaturi generale. Aparatul auditiv va fi ajustat la această întâlnire cu specialistul, pentru a vă îmbunătății și mai mult confortul și înțelegerea vorbirii.

 

De acum veți intra într-o faza în care veți fi în stare să vă recâștigați câte puțin din calitatea vieții de zi cu zi. Continuați să utilizați dispozitivul auditiv câteva ore pe zi. Nu  vă grăbiți. Veți învăța să utilizați mai bine aparatul auditiv și în curând vă veți bucura de toate beneficiile pe care acesta le are de oferit. 

 Contactați un profesionist în probleme auditive

Audioprotezistul dumneavoastră vă va ajuta cu ajustarea și personalizarea aparatului auditiv. Acesta va lua în considerare nevoile de auz, stilul de viata și preferințele auditive individuale.