Cauzele pierderii auzului

Să aruncăm o scurta privire la motivul pentru care dumneavoastră sau cineva drag dumneavoastră se confruntă cu pierderea auzului


Ascultă-ți auzul

Până la urmă puteți auzi doar ceea ce auziți. Acesta este motivul pentru care lucrurile pe care le auziți par corecte, chiar cu o posibilă usoară pierdere de auz. Adevarul este că creierul dumneavoastră pur și simplu se adaptează la noua situație și compensează semnalele slabe provenite din urechi. Dupa un timp creierul uită cum să audă, deoarece nu-și mai amintește sunetul cuvintelor.

Pierderea auzului poate fi rezultatul deteriorării oricarei dintre aceste secțiuni:


Probleme în urechea externă

Problemele tipice ale urechii exterioare includ dopurile de ceară și infecțiile canalului auditiv. De obicei, abordarea acestor proleme este foarte usoară. Dar este important să se acționeze rapid pentru a evita deteriorarea auzului.

 

Probleme în urechea medie

Inflamațiile, fluidul din spatele timpanului, perforații ale timpanului și otoscleroza ( rigidizare a oaselor în urechea medie) sunt cele mai frecvente cauze cu care se confruntă funcția urechii medii. Cele mai multe probleme ale urechii externe și medii pot fi tratate în mod eficient cu medicamente sau cu o intervenție chirurgicală.  În cazul în care acest lucru un este posibil, pierderea permanentă a auzului  poate fi compensata, în cele mai multe cazuri, cu ajutorul unui aparat auditiv.

Probleme în urechea interna

Majoritatea problemelor de auz se situează în urechea internă. Cea mai frecventă cauză este procesul de îmbatrânire. Dar, de asemenea, zgomotul puternic, administrarea anumitor medicamente sau fracturi craniene, pot avea o influiență negativă asupra capacitații auditive a unei persoane. Aceste influiențe deteriorează celulele de par fin și afectează transmiterea semnalelor către nervii auditivi. De obicei, pierderea auzului în urechea internă nu poate fi abordata medical. Cu toate acestea, acest tip de pierdere a auzului, poate fi corectată, în cele mai multe cazuri, cu un aparat auditiv.Pierderea auzului cauzată de un defect al urechii externe sau de mijloc, se numește pierderea auzului conductoare. Leziunea urechii interne se numește pierdere de auz neurosenzorială. În cazul în care aceste tipuri de pierdere a auzului apar împreună, aceasta se numește pierdere de auz amestecată.Ajutor profesional

Profesionistul în probleme auditive vă ajută să faceți alegerea perfectă pentru dumneavoastră. El va lua în considerare problemele auzului, bugetul, stilul de viată și preferințele auditive individuale.