Cauzele pierderii auzului

Să aruncăm o scurtă privire la motivul pentru care dumneavoastră sau cineva drag dumneavoastră se confruntă cu pierderea auzului


Ascultă-ți auzul

Până la urmă puteți auzi doar ceea ce auziți. Acesta este motivul pentru care lucrurile pe care le auziți pot părea corecte pentru dumneavoastă, chiar dacă este posibil să aveți deja o ușoară pierdere de auz. De fapt, creierul dumneavoastră pur și simplu se adaptează la noua situație și compensează semnalele slabe provenite de la urechi. După un timp creierul dumneavoastă uită cum ar trebui să audă, deoarece nu-și mai amintește cum sună cuvintele.

Pierderea auzului poate fi rezultatul deteriorării oricăreia dintre aceste secțiuni:


Probleme ale urechii externe

Problemele tipice ale urechii externe includ dopurile de ceară și infecțiile canalului auditiv. De obicei, abordarea acestor probleme este foarte simplă. Este important să se acționeze rapid pentru a evita deteriorarea auzului.

 

Probleme ale urechii medii

Inflamația, fluidul din spatele timpanului, perforațiile timpanului și otoscleroza (o rigidizare a oaselor din urechea medie) sunt cele mai comune cauze care interferează cu funcția urechii medii. Cele mai multe probleme ale urechii externe și medii pot fi tratate în mod eficient cu medicamente sau cu o intervenție chirurgicală.  În cazul în care acest lucru nu este posibil, pierderea permanentă a auzului  poate fi compensată, în cele mai multe cazuri, cu ajutorul unui aparat auditiv.

Probleme ale urechii interne

Majoritatea problemelor de auz au originea în urechea internă. Cea mai frecventă cauză este procesul de îmbătrânire. Dar, de asemenea, zgomotul puternic, administrarea anumitor medicamente sau fracturile craniene pot avea o influență negativă asupra capacității auditive a unei persoane. Aceste influențe deteriorează celulele ciliate și afectează transmiterea semnalelor către nervii auditivi. De obicei, hipoacuzia cu origine în urechea internă nu poate fi abordată medical. Acest tip de pierdere a auzului poate fi corectată în cele mai multe cazuri, cu un aparat auditiv.



Pierderea auzului cauzată de un defect al urechii externe sau medii se numește hipoacuzie de transmisie. Hipoacuzia cu origine în urechea internă se numește neurosenzorială. În cazul în care aceste tipuri de pierdere a auzului apar împreună, aceasta se numește pierdere de auz mixtă.

 


Solicitați ajutor profesional

Specialistul vă ajută să faceți alegerea perfectă pentru dumneavoastră. El va lua în considerare problemele de auz, bugetul, stilul de viață și preferințele auditive individuale.